среда, мај 29, 2024

Mediji u regiji pratili obraćanje predsednika Srbije: O zlatu i ucenama Zapada

Slične objave

Podeli

Jelena Diković

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića srpskoj javnosti pratili su i regionalni mediji. Svi su preneli njegove izjave u vezi sa “teškom” kosovskom situacijom, ali i informacije o nalazištu zlata u Srbiji, s tim što o tačnoj lokaciji nije hteo da govori.

Oslobođenje je pisalo da je Zapad pritisnuo predsednika Srbije, navodeći Vučićevu izjavu da “ako ne prihvatimo njihov plan suočićemo se s posledicama”. Ovaj sarajevski medij prenosi izjavu Vučića da mu je “zapadna petorka” rekla da mora da prihvati francusko-nemački plan za situaciju sa Kosovom.

“Suočićete se, pod jedan, sa prekidom procesa evrointegracija, pod dva, suočićete se sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija, pod tri – sa sveobuhvatnim merama u političkom i ekonomskom smislu koje će naneti štetu Srbiji. To mi je ponovljeno još tri puta tokom razgovora i svaki put sam na to snažno reagovao“, istakao je Vučić, javio N1, a prenelo Oslobođenje.

“Dramatično obraćanje Aleksandra Vučića”, deo je naslova Slobodne Bosne o Vučićevom obraćanju javnosti.

„Na sto su mi stavili plan za Kosovo, Srbiji prete teške posledice ako ga ne prihvatimo!“, navodi se u nastavku naslova, a u tekstu se navodi, između ostalog, Vučićeva izajava da je “jasno rekao šta je neprihvatljivo za Srbiju”, kao da “Kurti pokušava da uvuče Srbiju u sukob”.

“Misteriozni predsednik” deo je naslova sarajevskog portala Klix.ba, koji je pisao o izjavi Vučića da je u Srbiji pronađeno nalazište zlata ali da nije rekao gde. “Našli jedno od najvećih nalazišta zlata na svetu, nas dvoje zna gde je to mesto”, izvukao je Klix.ba naslov iz Vučićeve izjave. “Ne pokušavajte da saznate dok ne dođemo da radimo svoj posao, jer kad se sazna slijedi skok cijena svega po 10 i 50 puta”, poručio je Vučić, a preneo, između ostalog, Klix.ba.

O nalazištu zlata pisali su i hrvatski mediji – Jutarnji list i Index.hr.

U tekstu pod naslovom “Vučić: Našli smo novo nalazište zlata, u 100 najvećih je na svetu”, Index.hr prenosi i njegove izjave u vezi sa situacijom na Kosovu.

Jutarnji list prenosi tekst RTS, ali sa drugačijim, odnosno njihovim naslovom “Vučić: Na sto su mi stavili plan za Kosovo, Srbiji prete teške posledice ako ga ne prihvatimo”. (Danas)