понедељак, март 4, 2024

Marton: LSV učestvuje na izborima jer želi da se glas Vojvodine vrati u Skupštinu Srbije

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 14. novembra 2021.  – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izjavio je da će ta stranka uskoro doneti odluku o načinu učestvovanja na izborima, jer žele da vrate glas Vojvodine u Skupštinu Srbije.

“Želimo da se glas Vojvodine ponovo čuje u Skupštini Srbije, da vratimo Vojvodinu u Skupštinu Srbije, da se čuje o problemima u ekonomiji, poljoprivredi, zdravstvu, da pričamo o standardu, ljudskim i manjinskim pravima…”, rekao je Marton za Radio-televiziju Srbije, a prenosi LSV.

Marton je podsetio da se ta stranka zalaže za decentralizovanu Srbiju, jer je i Evropa danas – Evropa regija. Dodao je da je Vojvodina sastavni deo države Srbije i naveo da LSV želi snažnu autonomiju Vojvodine koja će njenim gradjanima garantovati sve ono što jedan region treba da ima, a to je, pre svega, finansijska samostalnost i mogućnost da sami upravljaju onim što zarade.

Govoreći o incidentima vezanim za postojanje murala ratnom zločincu Ratku Mladiću u centru Beograda, Marton je kazao da se Mladić “ispisao iz redova srpskog naroda jer je počinio monstruozne zločine”.

Portparol LSV je podsetio da je Srbija u Prvom svetskom ratu imala sjajne vojskovođe, poput vojvoda Petra Bojovića, Živojina Mišića i Stepe Stepanovića i naveo da bi njih stavio na murale “jer ih se treba sećati”.

M. M.

Prethodni tekst
Sledeći tekst