петак, јул 12, 2024

Lajčak o normalizaciji, Vučić o ZSO

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. novembra 2023. (Beta) – Specijalni predstavnik Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslav Lajčak saopštio je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i sprovođenju sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa.

“Nakon posete Kosovu, otputovao sam u Beograd kako bih se pripremio za ovonedeljni sastanak glavnih pregovarača. Sa predsedikom Srbije i šefom vladine kancelarije za Kosovo Petrom Petkovićem razgovarao sam o daljem putu u dijalogu i neophodnim narednim koracima za primenu Sporazuma o putu ka normalizaciji”, objavio je Lajčak na društvenoj mreži Iks (X).

Vučić je posle sastanka saopštio da je u razgovoru sa Lajčakom insistirao na formiranju Zajednice Srpskih opština (ZSO). Vučić je u razgovoru istakao da je Srbija uvek spremna na dijalog, za poštovanje svega potpisanog i dogovorenog i ponovio da se Srbija zalaže za deeskalaciju, mir i stabilnost, koji su neophodni kako bi se obezbedio opstanak Srba na Кosovu, navodi se u saopštenju.

Petković je posle sastanka potvrdio da će razgovori o ZSO u Briselu biti nastavljeni u četvrtak 16. novembra.