четвртак, април 18, 2024

Kurti: Normalizacija moguća samo kroz međusobno priznanje

Slične objave

Podeli

SKOPLJE, 1. marta 2023. (Beta) – Kosovski premijer Albin Kurti ponovio je danas u Skoplju da se normalizacija odnosa Kosova i Srbije može postići samo kroz međusobno priznanje.

Odnosi Kosova i Srbije nisu normalni i treba ih normalizovati, a normalizacija može da se uradi kroz međusobno priznanje“, rekao je Kurti na Drugom skopskom ekonomskom forumu.

On je, pozvajući se na  izjave američkog predsednika Džoa Bajdena i nemačkog kancelara Olafa Šolca, rekao da je uzajamno priznanje suština i centralna tačka pune normalizacije odnosa.

“Normalizacija odnosa može da se napravi samo kroz međusobno priznanje. Ovo su rekli predsednik Džozef Bajden, sekretar Entoni Blinken, kancelar Olaf Šulc, da je međusobno priznanje suština i centralna tačka pune normalizacije odnosa. Trudimo se i radimo naporno i za osnovu imamo predlog EU koji je predočen meni i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Prihvatili smo tekst tog predloga, prihvatili smo ga u dva glavna grada i u Briselu”, rekao je Kurti, prenose loklani mediji.