понедељак, март 4, 2024

Jeremić: Izostala tuča sa Vučićem

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. juna 2021. (Beta) – Nekoliko funkcionera Narodne stranke (NS), predvođeni Vukom Jeremićem, odazvali su se pozivu predsednika Aleksandra Vučića na tuču i jutros se pojavili ispred Predsedništva na Andrićevom vencu. Vučić se, prema Jeremićevom svedočenj, pojavio ispred njih, unosio im se u lice, poručujući: “Hajde me tuci”, obajavio je portal Nova.rs.

Predsednik Srbije pozvao je prethodnog dana predstavnike NS Vuka Jermića, Miroslava Aleksića, Borislava Novakovića, Borivoja Borovića i Vladimira Gajića da dođu da ga linčuju ako smeju i da će on sam izaći na kraj s njima.

“Došli su svi mi za koje je rekao da će da tuče, osim Borovića koji trenutno nije u zemlji. Naš četvorica smo došli kako bismo rekli predsedniku da ga se ne bojimo, rekao je pre ulaska u Predsedništvo, lider Narodne stranke Vuk Jeremić. Nakon nekoliko minuta boravka u zgradi Predsedništva, Jeremić je rekao da je Vučić sišao u prizemlje i da je bio “vidno besan”.

“Sišao je predsednik i sav se tresao. Ljudima iz obezbedjenja je bilo neprijatno. Počeo je da viče i da se unosi nama u lice i da govori: ‘Hajde me tuci’. Oko njega je bilo obezbeđenje. Pozvao sam ga da izađe napolje, ali on nije smeo. Psovao je, vredjao i pretio. Meni se unosio u lice i govorio mi je da sam lopuža. Pitao sam ga da li sme da to kaže na RTS-u i da razgovaramo, on je eksplicitno rekao da ne sme.

“Mi smo se pojavili kako bismo ga upitali da li je on stvarno normalan da javno poziva građane Srbije i svoje političke protivnike da ih bije. To je bio naš plan, ali to nije moglo da se uradi, jer je on, naravno, sišao s četvoricom, petoricom ljudi iz obezbeđenja”, opisao je Jeremić susret sa Vučićem.