петак, јул 19, 2024

Grbović: Vlast ima nameru da nasilno osvoji Beograd

Slične objave

Podeli

Ostajemo na mrtvoj tački u pregovorima zahvaljujući neodgovornom ponašanju vlasti. Uslov za izlazak iz političke krize u kojoj se nalazimo je isključivo prihvatanje svih uslova za održavanje izbora, ne možemo da govorimo o parcijalnim rešenjima, i bizarna je situacija da moramo da tražimo da se svi lokalni izbori održe u istom danu jer to je osnovni princip demokratije u celom svetu “, rekao je predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović gostujući u emisiji Među nama na Nova S.

Grbović upozorava da se iza odbijanja trećeg predloga opozicije, održavanja izbora u istom danu, krije namera da se celokupna partijska vojska 2. juna pošalje u Beograd i da se Beograd nasilno osvoji, a da se celokupna partijska mašinerija nakon toga od jeseni usmeri na ostale gradove i opštine.

„Šminkamo mrtvaca, a nemamo bazični dogovor oko osnovnih stvari, oni dobro znaju da postoji način i trude se na sve moguće načine da to izbegnu, jer im je jasno da je treća tačka o spajanju lokalnih izbora jedina koja daje konkretan i vidljiv rezultat poboljšanja izbornih uslova, a to nije njihov kranji cilj“, kaže Grbović i dodaje da ostaje jasna sumnja kako i na koji način bi bile sprovedene prve dve tačke na koju su predstavnici vlasti pristali.

„Glavni motiv vlasti je da prikažu kako nisu oni krivi što možda neće imati opoziciju na izborima i da svale krivicu na nas, imamo posla sa neodgovornim ljudima koji su potpuno pogubili konce i vode nas u krizu“, smatra Grbović i dodaje da ako postoji spremnost vlasti da preispita svoju odluku, da pronađu taj mehanizam za koji dobro znaju da postoji, postoji i naša spremnost da u tome učestvujemo i postignemo dogovor, navodi PSG u saopštenju.

Komentarišući nedavnu pobedu opozicije u Turskoj, predsednik PSG kaže da Vučić može i treba da nauči od Erdogana kako se prihvata poraz i da je moguće održati lokalne izbore u celoj državi u jednom danu.

D. B.