петак, јун 21, 2024

Građanin zbog kojeg je oborena lista „Kreni-promeni“: Zakoni važe za sve, a ne samo za protivnike

Slične objave

Podeli

Smatram da je odluka Višeg suda u Beogradu zakonita i jedina moguća, budući da je sud, na osnovu dokaza koje sam im dostavio u prilogu žalbe, nesumnjivo utvrdio da je Izborna komisija GO Vračar prekršila važeće zakone, izjavio je za N1 Vladimir Tupanjac. Na osnovu njegove žalbe sud je poništio rešenje o proglašenju izborne liste broj 9 “Dr Savo Manojlovic – I ja sam Vračar – Kreni – Promeni” za izbore za odbornike Skupštine opštine Vračar.

„Ako se borimo za vladavinu prava, valjalo bi da se navikavamo na činjenicu da građani imaju pravo da kontrolišu državne organe. I da zakoni važe za sve, a ne samo za protivnike. Žalbu sam podneo kao birač, odnosno kao građanin, u svoje lično ime, a ne u tuđe ime, kako mi imputiraju režimski tabloidi, a sad i svi ostali. Podnosio sam i mnogo ozbiljnije prijave protiv stranaka na vlasti i njihovih funkcionera, davao medijima izjave u kojima kritikujem i vlast i opoziciju, ali izgleda da je sve to manje važno od dnevnopolitičkih spinova, po principu „ako nisi s nama, onda si protiv nas“. Verujem da će ova sudska odluka izazvati velike polemike u javnosti, i nemam nikakav problem s tim, s obzirom na to da sam veliki zagovornik slobode izražavanja demokratskog dijaloga. Pozivam sve zainteresovane aktere da u javnosti sučelimo pravnu argumentaciju“, rekao je za N1 Tupanjac.

O je naveo i da bi sve drugo bili jeftini spinovi, podmetačine i politički voluntarizam.

„Na kraju bih rekao da izgleda jedino ja iz moje gradske opštine verujem u nezavisnost i samostalnost srpskih sudova, budući da sam pravdu potražio pred sudom, a ne pred predsedništvom. U nadi da ćemo jednoga dana uspostaviti vladavinu prava u Srbiji i da će građani pojedinci biti hrabriji i odlučniji u zaštiti svojih prava, obaveštavam javnost da ću nastaviti sa kontrolisanjem kontrolora i zaštitom svojih prava i sloboda. Samo da dodam da su i žalba i sudska odluka dostupni javnosti na sajtu RIK-a i da svako ko je zainteresovan može da ih pažljivo iščita. Spreman sam da sa svakim polemišem o pravnoj argumentacijo i zakonskim odredbama, dok me jeftino dnevno politikanstvo i strančarenje ič ne zanimaju“, naveo je za N1 Vladimir Tupanjac.

Izbor: N1 Srbija