петак, април 12, 2024

Vučić razgovarao sa predstavnicima Roma

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 7. aprila 2023. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku sa predstavnicima romske nacionalne manjine da će država nastaviti posvećeno i sistemski da radi na eliminisanju svake društvene nejednakosti i da neće dozvoliti da u Srbiji bilo koja zajednica bude marginalizovana, ne samo u društveno-ekonomskom smislu, već i u pogledu diskriminacije bilo koje vrste.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, on se u Palati Srbija na novom Beogradu sastao sa predstavnicima Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i poslanicima u Skupštini Srbije i Skupštini AP Vojvodine, sa kojima je razgovarao o problemima Roma u društvu, kao i o unapređenju njihovog položaja u društvenom i političkom životu, orazovanju, socijalnoj zaštiti, zapošljavanju i promociji romske kulture.

Oni su Vučića, kako se dodaje u saopštenju, detaljnije informisali o aktuelnim pitanjima i problemima u romskoj zajednici, kao i o predlozima za unapređenje postojećih politika u različitim segmentima, koji bi doprineli rešavanju izazova sa kojima se romska populacija suočava.

Predsednik je podsetio da su do sada realizovani brojni projekti u oblasti politike, obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i socijalne inkluzije kroz koje je pružena dodatna podrška i pomoć romskoj zajednici.