среда, фебруар 28, 2024

GI “21. maj”: Putinova Invazija na Ukrajinu zahtijeva jasan stav svih političkih i društvenih aktera

Slične objave

Podeli

Invazija Putinovog režima na Ukrajinu zahtijeva jasan i nedvosmislen stav svih političkih i društvenih aktera u Crnoj Gori, saopštili su iz Građanske nicijative “21. maj”.

“Svi koji ćute o stradanju Ukrajine, svi koji govore da Crna Gora treba da “gleda svoja posla”, svi koji govore o tome da su Ukrajinci krivi što su “ispovocirali” Moskvu i svi koji relativizuju zločinačku agresiju na Ukrajinu lamentirajući o “nesrećnom sukobu” primjer su političkog i moralnog propadanja”, poručili su iz “21. maja”.

Govoriti tako, prema njihovim riječima, znači biti protiv Evropske unije i NATO alijanse.

“Govoriti tako znači biti protiv državotvorne i samosvojne Crne Gore. Govoriti tako znači podržavati nasilništvo Putinove oligarhije. I to treba dobro da znaju svi iz odlazeće Vlade, svi iz Demokratskog fronta, svi iz Demokrata, svi mitropoliti i popovi iz SPC i svi iz SNPa koji trenutno glume proevropsku stranku ne bi li se dočepali namještenja u budućoj Vladi”, ukazali su oni.

Kako su naveli, postoje vremena koja dugoročno određuju sudbinu država i društava.

“Ovo su ta vremena i zato Crna Gora treba da bude tamo gdje joj je mjesto – uz Ukrajinu, Evropsku uniju i NATO saveznike”, zaključili su iz “21. maja”.

Izvor: CDM)