петак, мај 24, 2024

Gajić: Dubravka Đedović je ministarka Rio Tinta

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. novembra 2022. (Beta) – Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da izbor Dubravke Đedović za ministarku rudarstva i energetike znači da je Rio Tinto “dobio svog ministra” u Vladi Srbije.

“Dubravka Đedović je ministarka Rio Tinta. Ona je radila u Evropskoj investicionoj banci, koja je direktni finansijer projekata Rio Tinta po svetu. Poslednji posao joj je bio u NLB banci, gde je imala mesečnu platu oko 10.000 evra, i sada je pristala da radi za 1.000 evra, pa se postavlja pitanje njene motivacije da bude ministarka”, rekao je Gajić za kanal “TV liga”.

Poslanik Narodne stranke je dodao da je predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić “nesporno gospodar vlade”, a da su ministri njegovi pomoćnici za odredjene oblasti. “Samostalan je eventualno ministar finansija Siniša Mali i samostalan bi mogao da bude Ivica Dačić, dok se za ostale ne može reći da samostalno mogu da vode ministarstva i oni su u rangu pomoćnika ministara”, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da je nacionalni interes Srbije da ostane neutralna i da ne vodi tudje ratove, ni američke ni ruske, te da se ne priključuje sankcijama ne samo protiv Rusije, nego da nikada nikome ne uvede sankcije.

1 KOMENTAR

Comments are closed.