четвртак, јун 20, 2024

Fehratović: Treba da živimo jedni s drugima, a ne jedni pored drugih

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 2. decembra 2023. (Beta) – Prvi na listi “Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju” Jahja Fehratović rekao je da je tolerancija za multikuturalno društvo veoma važna i da treba da “živimo jedni s drugima, a ne jedni pored drugih”, negujući svoj identitet i poštujući tuđi.

Fehratović je u intervjuu za Politiku rekao da svi zajedno moraju da rade na tome da unutar svojih zajednica prebrode ono što su im godine otuđenja učinile, kao i da je to zajednički zadatak svih građana.

“Tu vidim veliku šansu za partnerstvo između svih institucija, između svih naroda i većinskog i manjinskih da prvo unutar svojih avlija, probiju te zidove, a onda tu lepotu suživota šire i izvan svoje avlije. Ako se ljudi koji imaju sposobnost i energiju da se bore za slobodu da svako iznese svoj stav budu sklanjali u ćošak pred onima kojima tuđi stav smeta, onda će takvi biti dominantni”, rekao je on.

On je izjavio da birači koji se opredele za njegovu listu mogu da računaju na “apsolutno autentično predstavljanje njihovih interesa i bespoštednu borbu za svakog građanina Srbije, za pokušaj rešavanja svih problema i za izgradnju jednog zdravog, ekonomski prosperitetnog i za život kvalitetnog društva”.

Fehratović je kazao da u parlament ulaze sigurno i da će njihovu platformu ponuditi svima koji budu u mogućnosti da imaju većinu u republičkom parlamentu i da se na principima dogovora i partnerstva zajedno uključe u borbu za ostvarenje ciljeva koje je nabrojao.

“Naravno, i za ciljeve komplemntarnim našim, a u interesu su svih građana Srbije”, dodao je on.