петак, мај 24, 2024

Erdogan: Protokol ulaska uz lične karte će unaprediti odnose Srbije i Turske

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 7. septembra 2022. (FoNet) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na konferenciji za novinare u Beogradu s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom da su uspeli da odnose dve zemlje podignu na najviši nivo u savremenoj istoriji dve zemlje.

„Uspeli smo da robnu razmenu, koja je bila znatno ispod jedne milijarde, podignemo na 2,5 milijardi. Na dobrom smo putu da ispunimo ono što je meni delovalo kao nedostižan cilj, a što ste Vi postavili da trgovinska razmena dostigne pet milijardi evra“, rekao je Vučić Erdoganu. On je dodao da turske kompanije u Srbiji zapošljavaju gotovo 10.000 ljudi i dodao da su danas razgovarali i o vojnoj saradnji i saradnji namenskih industrija, i da se nada da naredne godine Srbija može da nabavi turske letelice „barjaktar“.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su odnosi Srbije i Turske razvijaju svakog dana i da će ih dodatno unaprediti protokol o ulasku u obe zemlje samo uz lične karte.

Kako je rekao, on i predsednik Srbije Aleksandar Vučić razmenili su stavove o Bosni i Hercegovini, regionalnim i međunarodnim pitanjima, kao i bilateralnim pitanjima, i ocenio da su razgovori bili „veoma plodni“.

„Još jednom smo potvrdili značaj koji pridajemo miru i razvoju na Balkanu“, rekao je Erdogan i istakao značaj dogovora Beograda i Prištine o ličnim kartama, te izrazio nadu da će uskoro biti postignut dogovor oko registarskih tablica i drugih otvorenih pitanja.