среда, јул 24, 2024

DS: Vučič – šef mafije u Srbiji

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 22. jula 2021. (Beta) – Demokratska stranka (DS) je danas saopštila da je “zbog očiglednih veza režima, navijačkih grupa i kriminalaca, apsolutno jasno: Vučič je šef mafije u Srbiji”.

“On, njegov brat i kumovi su pretvorili našu državu u nešto što je više nalik latinoameričkim diktaturama, nego uređenim evropskim demokratijama. Ovaj režim je najteži kancer koji jede svaki segment srpskog društva i zato borba protiv režima mora postati prioritet svakog ko želi dobro svojoj zemlji”, navela je DS.

DS smatra da se danas u Srbiji “delimo na građane koji se ne mire sa tim da o njihovim sudbinama odlučuju kriminalci, i one koji, uprokos svemu što se dešava, brane režim čuvajući različite privilegije koje su dobili za svoju lojalnost. Sve druge podele u Srbiji su irelevantne”.

“Zbog toga je jednistvo opozicionih stranaka, pokreta, inicijativa i građana u borbi protiv kriminalizovanog režima, na čemu DS insistira, potrebnije nego ikad”.

Reagujući na slične izjave o umešanosti srpskog predsednika sa mafijaškim krugovima, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da svaki pokušaj “uplitanja” predsednika Srbije i SNS i njegove porodice sa “bagrom” Veljka Belivuka “ne zavredjuje ništa osim gađenja”.

Vučević je dodao da je svima jasno da tragovi ka imenima nalogodavaca i ubica i potpisnika monstruoznih mučenja i likvidacija, vode ka imenima onih koji bi metkom i ulicom da dođu na vlast u Srbiji.

Nakon Vučevića reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je negirao da se ikada video, sastajao ili na bilo koji način razgovarao sa članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i da je spreman da o tome govori pred svim nadležnim organima ili čak i javno da se podvrgne poligrafu.

„Spreman sam da ponudim da, ukoliko se dokaže da sam se video sa njima, ne samo da se sklonim sa ovog mesta nego da doživotno budem iza rešetaka i da platim sebi svaki dan u zatvoru“, rekao je Vučić u Kragujevcu i najavio da će u narednih 48 sati javnosti ponuditi dokaze koje će baciti novo svetlo na sve te optužbe i koji će ukazati i na političke veze kriminalaca.