четвртак, јун 20, 2024

DS: SNS da prekine blokadu Flozofskog fakulteta u Novom Sadu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. marta 2024. (Beta) – Resorni odbor za obrazovanje Demokratske stranke (DS) zatražio je danas od Srpske napredne stranke (SNS) da momentalno prekine blokadu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i tako omogući nesmetano odvijanje nastave na toj visokoškolskoj ustanovi.

“U trenutku kada Kosovo postaje članica Saveta Evrope, vladajuća stranka, po zna koji put, insceniranim događajima pokušava da skrene pažnju javnosti na novi diplomatski poraz predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Blokada studenata, ako to uopšte i jesu, ima cilj da produbi podele u društvu, tako što će sve građane svrstati u ‘izdajnike’ i ‘patriote’, prema tome da li podržavaju Vučića ili ne”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da majica jednog od studenata na kome se nalazi lik osobe koja je osuđena za ubistvo nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića (Milorada Ulemeka Legije) možda i najbolje svedoči o karakteru te blokade.

“Vidljivo odsustvo reakcije državnih organa je jasan dokaz da iza pomenutih događaja stoji Srpska napredna stranka, jer oni upravljaju i tužilaštvom i policijom, kao i svakom drugom institucijom u Srbiji. Uz skretanje pažnje javnosti sa suštinskih problema sa kojima se Srbija susreće, cilj je da se kroz ovakve akcije zastraše svi građani”, navodi se u saopštenju.