петак, јул 12, 2024

Na Trgu Republike koncert folklora u okviru Svesrpskog sabora

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 8. juna 2024. (Beta) – Hiljada građana Srbije i Republike Srpske okupile su se na Trgu Republike u centru Beograda za centralni događaj uz koncert folklora u okviru današnjeg “Svesrpskog sabora” pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska”.

Velika bina tu je od manifestacije Beogradski dani porodice, a okupljene koji nose zastave Srbije, uz muziku sa bine animira i grupa dobošara. Reporter agencije Beta javlja da ovog puta nema zastavica na stubovima javne rasvete koje se kače u zvaničnim prilikama.

Na Trgu republike najavljen je nastup kulturno-umetnička društava koja su prodefilovala gradom, a biće i govora najviših zvaničnika Srbije i RS. Na više mesta – Trg Republike, Kalemegdan i ispred Skupštine Grada, tokom dana su nastupile desetine folklornih ansambla iz Srbije i Republike Srpske.

Kako je bilo najavljeno, za motorna vozila su zatvorene mnoge centralne gradske ulice zbog čega je do 19.00 sati  izmenjen režim javnog gradskog prevoza.ije primetan veliki broj pripadnika policije koji su uglavnom na uglovima ulica koje su zatvorene.

U samom centru grada su cisterne s vodom zbog vrućine, a raspoređeni su i mobilni toaleti, a tu je i nekoliko ambulantnih kola.

Na samoj okretnici autobusa na Trgu Republike parkirano je pet autobusa, od kojih su dva sa tablicama iz Bosne i Hercegovine, a ostali sa tablicama iz Niša i Kraljeva.