петак, јул 12, 2024

Vučić: Postignut dogovor o srpskom jedinstvu koje će trajati doveka

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 8. juna 2024. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas postignut “dogovor o srpskom jedinstvu koje neće trajati jedan dan, dva ili tri meseca, već će trajati doveka”.

Vučić je, obraćajući se na manifestaciji “Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska” na Trgu Republike u Beogradu, rekao da “niko više nikada neće moći da uništi srpsko jedinstvo”.

On je kazao da je pre deset godina postignut dogovor sa predsednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom, koji je danas potvrđen.

“Svaki ministar u Vladi Srbije, prvo mesto gde će ići biće Banjaluka, a svaki ministar RS prvo mesto gde će ići je Beograd. Sada će ekskurzije ići u RS kao što će iz RS ići u Srbiju”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će i lično nadgledati izgradnju Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, na teritoriji RS i Memorijalnog centra u Beogradu za žrtve iz Drugog svetskog rata, kao i da će izgradnja ta dva centra “ići brzo”.

Najavio je i da će u ponedeljak iz budžeta Srbije biti prebačeno deset miliona evra u RS, za izgradnju deonice puta Bijeljina – Sremska Rača.

Govoreći o spoljnjoj politici Srbije, Vučić je rekao da “moramo da sarađujemo i sa zapadom i sa istokom”.

“Moramo da se bavimo ekonomijom, ekonomija je ugaoni kamen naše nacionalne bezbednosti”, zaključio je Vučić.

Koncertu na Trgu Republike prisustvuje veliki broj kulturno-umetničkih društava iz Srbije i RS, a prisutni su i patrijar Srpske pravoslavne ckrve Porfirije i predsednik RS Milorad Dodik.

Najavljeno je da će nakon obraćanja na Trgu Republike Vučić i Dodik posetiti Narodni muzej.