уторак, март 5, 2024

Dodik: Komšić je politički šibicar

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 16. februara 2022. (Beta) – Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Milorad Dodik izjavio je da je čestitka presedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića povodom Dana nezavisnosti Kosova, provokacija koja se najkraće može objasniti kao “čestitka lažnoj državi od lažnog člana Predsedništva, uz laž da to čini u ime BiH”.

“Mali sitni prevarant i manipulant, politički šibicar na političku scenu ne može drugačije nego provokacijom. Komšić je i juče demonstrirao svoje domete kada je u pitanju zajednički život u BiH”, rekao je Dodik za agenciju Srna.

Prema njegovim rečima, Komšića za Kosovo uopšte nije briga, već je njegova namera bila da isprovocira Srbe. “To mu je sva politika otkako je kao lažni Hrvat pobačen na izborima”, kzao je Dodik.

Komšić je juče uputio je čestitku predsednici Kosova Vjosi Osmani povodom, kako je naveo “Dana nezavisnosti Republike Kosovo”, mada BiH nije priznala nezavisnost Kosova.

“Ohrabreni i obradovani unapređenjem odnosa dve prijateljske države, uvereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa BiH i Republike Kosovo u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država”, naveo je Komšić i istakao da “BiH i Republika Kosovo dijele zajedničko strateške spoljnopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji”.