субота, јун 22, 2024

Đukanović: Da Krivokapić osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 4. septembra 2021. – Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je građane svih vjera, nacija i političkih opcija da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnosti i multietničkog sklada.

– Pozivam sve građane Crne Gore, svih vjera i nacija i političkih opcija, kao što sam to uvijek činio, da zajedno doprinesemo očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, da odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo. Naravno i da nepokolebljivo zaštitimo slobodu, suverenost i dostojanstvo Crne Gore i njenog naroda – napisao je Đukanović na Tviteru.

Pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da, kako je naveo, ne insinuira, da održi obećanje koje je dao juče da Vlada garantuje sigurnost svima, preuzimajući odgovornost na sebe za sva dešavanja, “pošto Vijeće za nacionalnu bezbjednost kojim je predsjedavao nije zabranilo javna okupljanja”.

I da već jednom, nakon kontinuirane medijsko političke torture i nipodaštavanja iz Beograda i naše države i njega lično, kao čovjek, intelektualac i premijer osudi pokušaj velikosrpskog pokoravanja Crne Gore i beskompromisno stane u njenu odbranu – naveo je Đukanović.

M. Markov