понедељак, март 4, 2024

Đokoviću ne pomažu telefoniranja “s vrha”

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 6. januara 2022. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se dva puta čuo sa najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem, sinoć i jutros, ali se boji da će se ova vrsta poltičkog iživljavanja nad njim nastaviti da bi oni dokazali neke druge stvari.

“Nije fer da se vodi opštapolitička hajka, u kojoj učestvuju svi, od australijskog premijera… i glumeći da pravila važe za sve, a više su tenisera pustili pod istim uslovima pod kojim Đokovića nisu”, rekao je Vučić.

On je rekao da je u nastojanje da se pomogne Đokoviću aktivno uključeno i srpsko Ministarstvo spoljnih poslova, koje je pozvalo australijsku ambasadu u Beogradu. Takođe je dogovoreno da premijerka Ana Brnabić, telefonskim putem, zatraži da se Đokoviću omogući da čeka odluku australijskog suda u zgradi koju je iznajmio a ne u “zloglasnom” hotelu gde je sada.

Vučićje istakao da se više puta čuo sa Novakovim ocem Srđanom Đokovićem.

Protest ispred Skupštine

Oko stotinak građana okupilo se danas u rano posle podne ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu kako bi, na poziv oca srpskog tenisera Novaka Djokovića, Srđana pružili podršku najboljem svetskom teniseru zbog tretmana koji je doživeo pri pokušaju ulaska u Australiju.
Okupljeni građani nosili su zastave Srbije a jedan od njih i transparent sa natpisom “Ne postoji granica koju ti ne možeš da pređeš”. Učesnici skupa skandirali su protiv vakcinacije protiv korona virusa a među okupljenima je i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa u Srbiji.

Okupljenima se obratio Srđan Đoković koji je rekao da australijske vlasti žele Novaka “na kolenima”. On je rekao da su Srbi deo slobodarskog sveta i da ne mogu više da budu zatočenici kao i da je uz Novaka Đokovića “ceo Balkan i ceo Bliski Istok”. Nole je srce Srbije, rekao je Srđan Đoković i pozvao građane da se okupljaju na istom mestu i narednih dana, odnosno dok australijski sud ne donese konačnu odluku o statusu Novaka Đokovića.

Novakova porodica napustila je skup nakon pola sata, a za njima je otišla i većina okupljenih. ponedeljka, pošto je prvi teniser sveta uložio žalbu na odbijanje vize.