субота, јун 22, 2024

Đoković: Dao sam sve od sebe

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 31. jula 2021. (Beta) – Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je dao sve od sebe da donese svojoj zemlji medalju na Olimpijskim igrama, kao i da se izvinjava svim ljubiteljima sporta zbog četvrtog mesta.

“Kada si na Olimpijskim igrama logično je da želiš da daš sve od sebe da svojoj zemlji doneseš bar jednu medalju. Nažalost, u četiri moja nastupa na Olimpijskim igrama, treći put sam izgubio u polufinalu. Samo sam jednom osvojio bronzu. Naravno, ‘samo’, pod znacima navoda, medalja je medalja, ali za neki moj standard, očekivanja i želje to nije idealan rezultat”, rekao je Đoković, prenosi sajt Olimpijskog komiteta Srbije.

“Izvinjavam se svim ljubiteljima sporta koje sam razočarao, jer znam da su mnogi od mene očekivali medalju, i ja sam isto”, dodao je Đoković. Prvi teniser sveta danas je u meču za bronzanu medalju poražen od Španca Pabla Karenja Buste sa 4:6, 7:6, 3:6.

Djoković i Nina Stojanović kasnije su predali meč za treće mesto bez borbe, australijskom paru Džonu Pirsu i Ešli Barti. “Žao mi je i zbog Nine, što na kraju nismo izašli na teren. Jednostavno, otkazalo mi je telo, potpuno. Igrao sam pod lekovima, s nenormalnim bolovima i sa velikom iscrpljenošću. Meni je srce na mestu. Dao sam sve od sebe. I, volim da igram za svoju zemlju. To je sport, rezultat nažalost nije bio na mojoj strani, idemo dalje”, zaključio je Đoković.

Djoković je u svojoj karijeri osvojio jednu medalju na Olimpijskim igrama, kada je 2008. godine za bronzu pobedio Amerikanca Džejmsa Blejka.