петак, јун 21, 2024

Đilas: Vučić treba da podnese ostavku

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. maja 2024. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da podnese ostavku i ocenio da ne može da ostane na toj poziciji nakon “novog poraza” i usvajanja Rezolucije o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici.

Đilas je u pisanoj izjavi ocenio da Srbiji nije potreban predsednik koji se bori, nego onaj koji pobeđuje.

“Dvanaest godina nam Aleksandar Vučić i njegovi mediji govore kako se on bori za Srbiju, kako ga ceo svet poštuje, kako je Srbija jaka, a porazi se nižu dan za danom. Kosovo je sve odvojenije od Srbije, svake godine nas je manje za oko 100.000, evropski smo šampioni u inflaciji, korupciji, kriminalu”, naveo je Đilas.

Po negovim rečima, ta Rezolucija imaće negativne efekte i izazvaće tenzije u regionu.

“Vučić je od pitanja Rezolucije napravio najvažnije pitanje za našu budućnost, lagao je da ćemo biti proglašeni genocidnim narodom, da ćemo plaćati ratnu odštetu. Od Rezolucije koja je zaista loša i koja će izazvati nove tenzije u regionu, napravio je pitanje svih pitanja, borbu svih borbi. I u toj borbi – izgubio. Srbija je umorna od stalnih poraza”, tvrdi Đilas.

On je zaključio da je vreme da “veliki vojskovođa koji je izgubio sve bitke, napokon ode u istoriju”.