недеља, мај 19, 2024

Đilas (SSP): Svi koji su zaista opozicija – na izbore u jednoj koloni

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 8. marta 2024. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da SSP smatra da na nove beogradske izbore u jednoj koloni treba da izađu svi “koji su zaista opozicija” aktuelnoj vlasti.

Da to bude lista za spas Beograda. Da bi spasili naš grad, potrebno je da se u skladu sa njihovim mogućnostima, jer se oni ljudi ne bave politikom, angažuju i ugledne javne ličnosti okupljene u ‘ProGlasu’ i van njega“, rekao je Đilas za današnji list Nova.

Na taj način, kako je dodao, dobilo bi se referendumsko izjašnjavanje u Beogradu i da bi građani tada shvatili da sve zavisi od njihovog glasa i masovno izašli na izbore.

Upitan da li je koaliciji “Srbija protiv nasilja” prihvatljiva saradnja sa Dverima i Narodnom strankom, poput saradnje sa koalicijom NADA, Đilas je kazao da su za SSP prihvatljive sve stranke koje su se pokazale kao opozicija.

“Svi naši nesporazumi, pa i neke teže reči, moraju da ostanu iza nas. Moramo da pokažemo ozbiljnost i odgovornost. I da i takvim ponašanjem pokažemo da zaslužujemo glas Beograđana. Oni to odn nas sa pravom očekuju“, naveo je Đilas.

Predsednik SSP je ponovio stav da ne treba učestvovati na novim beogradskim izborima ukoliko se ne promeni dovoljno izbornih uslova, dodajući da je to stav svih parlamentarnih stranaka iz opozicije.