уторак, јул 16, 2024

Đilas: Prirodna bogatstva moraju pripadati Srbiji

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 31. jula 2021. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) DraganĐilas izjavio je danas da rudna bugastva, vode i zemlja moraju pripadati državi Srbiji i ne mogu pripadati nikome iz inostranstva i dodao “da su naši hrabri preci to prodavali ne bi ni bilo države Srbije”.

“Nikome nećemo otimati, jer ovo nije 1945. godina, svakome ćemo platiti pošteno šta je platio, uložio, dobit izgubio. Ali svaki pedalj zemlje u Srbiji, rude i vode biće srpski i oko toga neće biti priča”, rekao je Đilas na protestu ispred upravne zgrade Al Dahre, vlasnika nekadašnjeg PKB-a, koji je, kao je rekao, prodat u bescenje.

On je rekao da ministar poljoprivrede Branislav Nedimović pokazuje da “kao da je pao sa Marsa kada kaže da je nekadašnji PKB sad kao svermiski brod”. PKB smo preuzeli 2011. godine kao kompaniju sa 80 miliona evra duga, 14 godna neplaćenih poreza i doprinosa i 10 godina neplaćene struje. Doveli smo profesionalni menadžment, prihod firme je bio 31 milion evra, za dve godine, sa 2.000 vrednih ljudi koji su ovde radili, došli smo do prihoda od 62 miliona evra, rekao je Đilas i dodao da danas PKB prihoduje 35 miliona i ima operativni minus od tri miliona evra.

Potpredsednik SSP Dejan Bulatovićrekao je da je ovo borba za PKB, da se vrati Beograđanima. Mi poljoprivrednici koji smo gajili krave, bili smo ponosni kad imamo kravu iz PKB-a, danas je sramota šta se u ovoj komapaniji dešava sa njima”, a potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da joj poljopivrednici, kada razgovara sa njima dok obilazi Srbiju, kažu da ih je strah da prostestuju “jer je na vlasti mafija”.