понедељак, јул 22, 2024

Đilas: Opozicija upozoravala na Hrkalović, branili su je oni koji je danas napadaju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. oktobra 2021. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da je opozicija više puta upozoravala da bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović prelazi svoja ovlašćenja i organizuje prisluškivanje opozicionih političara.

“Tada kad smo to govorili, ti isti koji je danas napadaju i proglašavaju za krivca za sve loše što se desilo u policiji i oko policije, su je branili i govorili da mi to radimo iz nekakvih profiterskih razloga”, rekao je Đilas novinarima u prostorijama SSP u Požarevcu.

Prema njegovim rečima, “nezabeleženo je u svetu” da direktor policije (Vladimir Rebić) ide na poligraf, kao i da pripadnici policije optužuju tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da saradjuje sa stranim službama. On je ocenio da je pred očima svih građana “raspad države”, jer se osam meseci slušalo o 1.800 razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučuća “sa 26 poštenih i divnih ljudi”.

“Na kraju se ispostavilo da je sve rađeno u skladu sa zakonom, na predlog policije, tužilaštva, sud je odobrio. Nikad nismo saznali ko su ti ljudi, ni šta je predsednik sa njima razgovarao”, rekao je Đilas i pomenuo i slučajeve “Jovanjica” i klan Veljka Belivuka, ocenjujući da su ti ljudi “proizvedeni od strane režima”.

“Počevši od Saleta Mutavog koji je vodio tu grupu, pa onda Belivuka koji je tu grupu preuzeo, koji je, kao što znamo, služio za razbijanje demonstracija, a za to mu je dozvoljeno da se bavi najtežim kriminalnim delima i da na kraju tolike ljude ubijaju”, kazao je Đilas.