уторак, фебруар 27, 2024

Đilas: Odgovorni će biti sankcionisani za štetne projekte

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 30. avgusta 2021. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas kritikovao je danas gradske vlasti Beograda zbog “niza štetnih projekata” i naveo da će svi odgovorni biti “sankcionisani u skladu sa zakonom”

Đilas je pred zasedanje Gradske skupštineGrada novinarima rekao nakon promene vlasti, biti primenjen Krivični zakonik i zakon o lustraciji u procesuiranju odgovornih. Kao štetne projekte bivši gradonačelnik Beograda pomenuo je spalionicu na deponiji u Vinči, izgradnju metroa u Beogradu i niz drugih projekata, gde spada i zgrada na Vračaru, koja je bila pod zaštitom države, a u 2021. se ruši.

Predsednik SPP je rekao da će danas, na gradskoj skupštini, kako piše u materijalima za sednicu, Beograd-putu biti odobreno da uzme kredit za likvidnost, iako nemaju novca ni za plate ali će radnicima “podeliti 50 miliona dinara solidarne pomoći…” To je, očito, zbog izbora, kazao je Đilas, kritikujući vlast da se i ovako, preko firmi koje su takoreći otišle u bankrotstvo, – kupuju glasovi.

Da li zaista misle da Beogradjani veruju da udišu najčistiji vazduh u Evropi posle Kopenhagena, pita Đilas i predlaže “da pakujemo taj vazduh u neke flaše pa da ga izvozimo, da zovemo turiste da umesto na Alpe dođu i udahnu taj vazduh kod nas.

Vlast je promenila plan metroa, “a jedan metar nisu sagradili osam godina”. Samo zbog toga da bi povećeli cenu za dvemilijarde i stavili sebi pare u džep, tvrdi Đilas i upozorava da vlast kupuju turske autobuse “na nameštenim tenderima” i da građani vide da nema novih škola i obdaništa. “Misle da će zauvek vladati i da nekada, kada izgube vlast, da se ništa neće promeniti. Sa ovog mesta  garantujem da će se sve promeniti i da će svako – od kuće na Vračaju do preko svega što su radili, sutra odgovorati u skladu s Krivičnim zakonikom i po zakonu o lustraciji, i o poreklu imovine”, rekao je on.

M. Markov