понедељак, јул 22, 2024

Đilas: Novi Sad simbol kriminala i korupcije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. novembra 2021. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da se Novi Sad u poslednjih deset godina pretvorio u simbol najvećeg kriminala i korupcije, ne samo u Vojvodini, već u čitavoj Srbiji.

“(Slobodan Milutinović) Snajper, (Goran Kovačević) Goranac i (Slobodan Milić) Bocara su ljudi koji su pre deset godina hapšeni i osuđivani na zatvorske kazne za najteža krivična dela, a danas se slikaju sa gradonačelnikom Novog Sada (Milošem Vučevićem)”, kazao je Đilas na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Đilas je naglasio da se SSP bori protiv kriminala i korupcije i načina na koji se upravlja Srbijom, a ne protiv “jedne stranke”. On je poručio Novosađanima da garantuje da će vlast Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu trajati još pet meseci. “Ovo je grad u kojem su opozicione stranke prve napravile sporazum o saradnji, to je način koji je pravi način – zajednička borba protiv ovoga što se dešava”, rekao je on.

Predsednik SSP je ponovio da deo opozicije radi na ujedinjenu i da se tokom naredne nedelje očekuje dogovor o tome da li će ii kako zaći na predstojeće izbore.