среда, април 17, 2024

Đilas: Delimične sankcije Rusiji već su morale da budu uvedene

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 6. marta 2023. (Beta) – Da ova vlast nije de fakto zaustavila evropske integracije danas bi Srbija bila jača, bila bi partner Evropske unije (EU) i nikada ne bi dobila ovakav tekst sporazuma” o Kosovu, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

“U planu nema skoro ništa dobro za Srbiju, osim zaključka da se mora formirati Zajednica srpskih opština. Sve ostalo je više ili manje loše”, rekao je Đilas u intervjuu za današnji list Nova.

Kako je naveo, činjenica je i da odbacivanje teksta koji je već prihvaćen i koji nije dobar za Srbiju ne bi bilo dobro za Srbiju jer bi posledice bile katastrofalne.

Na pitanje da li očekuje da posle dogovora u Briselu Srbija donese odluku da uvede sankcije Rusiji, on je odgovorio da ovo nije pitanje očekivanja već stava SSP-a da su delimične sankcije Rusiji već morale da budu uvedene.

“Da li smo svesni činjenice da smo jedina zemlja koja to nije uradila? Šta mislite kako nas zbog toga gledaju u Evropi”, upitao je Đilas i naglasio da je “situacija u zemlji takva da uz vanredne beogradske izbore treba organizovati i vanredne parlamentarne izbore i to što pre.