среда, април 17, 2024

Australija: Reforma imigracionog sistema

Slične objave

Podeli

Svi koji su završili studije na fakultetima i master studijama, moći će da ostanu da žive i rade u Australiji u narednih četiri ili pet godina, umjesto sadašnje dvije godine

ADELAIDE, 6. marta 2023. – U najvećoj reformi Imigracionog sistema u Australiji poslije pandemije, strani studenti koji diplomiraju na nekoj visokoškolskoj ustanovi, moći će da ostanu i da rade duplo nego više nego što je to bio slučaj do sada.

Temporary Graduate Work visa, sublass 485, odnosno privremena radna viza, za sve koji su završili studije na fakultetima i master studijama, moći će da ostanu da žive i rade u Australiji u narednih četiri ili pet godina, umjesto sadašnje dvije godine.

U tom periodu moći će da zatraže i stalni boravak i ova promjena će, nema sumnje, povećati broj obrazovanih ljudi iz svih krajeva svijeta koji studiraju u Australiji, da u njoj nastave da rade I žive.

Oni koji završe doktorske studije PhD dobice radnu vizu na šest umjesto na četiri godine. Na listi najtraženijih poslova su oni iz medicine i informatike.

V. V.