субота, април 20, 2024

DIK potvrdila tri kandidata za predsednika Crne Gore

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 27. februara 2023. (Beta) – Državna izborna komisija (DIK) do sada je potvrdila tri kandidature za predsednika Crne Gore na izborima koji su zakazani za 19. mart, a među kandidatima je i jedan influenser.

Do sada su iz DIK potvrdili kandidature predsednika države i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović-Stanković.

Rok za podnošenje kandidatura istekao je pošle noći a kandidaturu su predali i Jakov Milatović ispred Pokreta Evropa sad, lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Influenser Jovan Jodžir Radulović predao je kandidaturu za predsednika Crne Gore, potvrđeno je kasno sinoć iz Državne izborne komisije. Da bi kandidatura bila validna, potreban je potpis podrške 8.101 građanina Crne Gore. Kako je saopšteno iz DIK-a Radulović ima 10.000 potpisa podrške.

Kandidaturu je u petak predao i Nikšićanin Željko Matijašević, ali ga je DIK sinoć pozvao da u roku od 48 sati ispravi nedostatke jer im nije bio dostavio neophodna dokumenta i potreban broj potpisa.

DIK  ima rok da se o kandidaturama izjasni do 3. marta.