среда, фебруар 28, 2024

Dalić: Ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao

Slične objave

Podeli

ZAGREB, 19. juna 2021. – Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je na konferenciji za novinare da ovo nije Hrvatska kakvu je zamišljao i hteo, ali da imaju još jednu šansu za prolazak dalje.

“Nisam ni sretan ni zadovoljan, niti se osjećam komforno. Ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao, kakvu sam htio. To nije ono što sam mislio kada smo počeli pripreme, ali dobili smo još jednu šansu da u grupnoj fazi to popravimo i plasiramo se dalje”, kzao je Dalić.

Analizirajući jučerašnju utakmicu Dalić je istako “loše prvo poluvrijeme u kojem su Česi trčali više od naših igrača, uvijek su bili prvi na lopti”. Što se tiče drugog poluvremena, Dalić smatra da je ono bilo mnogo bolje. Na pitanje novinara zašto reprezentacija još uvijek nije tim, Dalić je odgovorio da za to ima puno subjektivnih i objetkivnih razloga, ali da neće tražiti alibi ili krivce zašto se tim nije do kraja “složio”.

“Ne izgledamo kompaktni, što se posebno vidjelo jučer u prvom poluvremenu. Sedam-osam igrača je došlo iz povreda, nisu se uspjeli uklopiti”. Na pitanje gde bi smestio Hrvatsku na EURO nakon do sada odigranih utakmica, hrvatski selektor je rekao da su ‘vatreni’ upravo tamo gde i jesu – u borbi za prolaz među šesnaest ekipa.

Osvrnuo se i na sledećeg suparnika Hrvastke na EURO. “Škotska je trebalo da prođe bolje protiv Češke u prvoj utakmici. Imali su dosta prilika, ali su primili dva gola. Pokazali su veliku motivaciju i veliku borbenost. Oni će protiv nas biti isti jer i njima tri boda znače prolaz dalje, a i na svom su terenu. Biće teško, to je protivnik koji nema možda veliki kvalitet, ali moramo pripaziti, odgovoriti na bolji način”.

Dalić je za sledeću utakmicu Hrvatske protiv Škotske (utorak) najavio dve-tri promene. “Od borbe ne odustajem, od odgovornosti ne bježim. Vjerujem i to sam rekao momcima – vjerujem u njih, u ljude oko sebe i vjerujem u sebe, vjerujem da je u nama ostalo prkosa da to napravimo”.

D. B.