среда, јул 24, 2024

Borci izviždali Dodika, Cvijanovićevu i Čovića

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 1. februara 2022. (Beta) – Pored zgrade Narodne skupštine Republike Srpske okupila se grupa demobilisanih boraca, koja je zvižducima ispratila ulazak u zgradu parlamenta srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, predsednice RS Željke Cvijanović, kao i lidera HDZ BiH Dragana Čovića i predsednika Ujedinjene Srpske (US) Nenadu Stevandiću.

Poslanik vladajućeg SNSD Vlado Đajić prišao je grupi demobilisanih boraca, ali su ga oni izviždali, posle čega se okrenuo i otišao u zgradu parlamenta.

Demobilisani pripadnici nekadašnje VRS traže da se zakaže posebna sednica parlamenta RS o pravima boraca. Oni su nezadovoljni što je poziv da prisustvuju današnjoj sednici parlamenta RS upućen lideru Stranke demokratske akcije (SDA) Bakiru Izetbegoviću i predsedniku Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BIH) Draganu Čoviću da bi se obratili poslanicima. Najavili su da će ostati ispred zgrade parlamenta dok im se ne obrati neko od nadležnih.

Narodna skupština Republike Srpske danas je počela posebno skupštinsko zasedanje, na kojem će se razgovarati o aktuenoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH. Poslanicima će se obratiti i lider HDZ BiH Dragan Čović, dok je lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegovićodbio da dođe u parlament RS, uz obrazloženje da o tim pitanjima treba razgovarati u parlamentu BiH.