петак, јул 12, 2024

Ana Brnabić – predsednica Skupštine Srbije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. marta 2024. (Beta) – Poslanici vladajuće većine u Skupštine Srbije su danas sa 153 glasa za i pet protiv izabrali doskorašnju premijerku Anu Brnabić za predsednicu Skupštine Srbije i ona je zauzela svoje mesto za stolom predsednika.

Izbor javnim glasanjem obavljen je bez prisustva većeg dela opozicije, a protiv su glasali poslanici iz grupe “Mi glas iz naroda” i “Mi glas iz naroda – Dr Branimir Nestorović”.

Ana Brnabić (foto: niskevesti.rs)

Glasanje su, kao i celu sednicu pratile do sada nezapamćene mere obezbeđenja jer je pored stola predsedavajućeg sve vreme stojalo više od desetoro pripadnika MUP-a u civilu.

U zvaničnoj biografiji piše da je Brnabić završila fakultet u Velikoj Britaniji, da je pre no što je postala premijerka i na toj dužnosti bila u poslednja tri mandata, bila ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, da je u učestvovala u osnivanju Naleda i Peksim fondacije, da je članica grupe Svetskog ekonomskog foruma “Novi lideri za Evropu”.

Nova predsednica Skupštine Srbije trebalo bi da raspiše izbore za gradsku vlast Beograda koji bi, kako je najavio predsdnik Srbije Aleksandar Vučić, bili 2. juna.

1 KOMENTAR

  1. Iz šture biografije se ipak može iščitati da je jedna od onih koji su prošli programiranje i pražnjenje mozgova ništa manje od moskovskih kadrova Kominterne između dva rata. Da bude deo svetske elite koja gospodari a da to skriva jer to ovaj narod ovde ne prihvata.

Comments are closed.