петак, јул 12, 2024

U Australiji se neće glasati 17. decembra

Slične objave

Podeli

ADELAIDA, 14. decembra 2023. – Kako se približavanjem glasanja otvara pitanje brojnih državljana Republike Srbije koji žive u Australiji, u Ambasadi Srbije u Kanberri su se “potrudili” da obavještenjem na web stranici Generalnog konzulata u Sydneyu u vučićevskom stilu, svekolikom narodu ponude mogućnost glasanja, koja stvarno značenje ima – glasanja neće biti.

U saopštenju je naznačeno da biračka mesta MOGU biti…što bi u riječniku posljednjeg evropskog diktatora značilo neće biti otvorena, jer sakupiti 100 Srba u Australiji da daju podršku ovoj vlasti, i to o svom trošku, ravno je vjerovanju da je najzaostalija, u svakom pogledu, država Evrope, u stvari ekonomski tigar. Saopštenje koje je valjda potpisao Vučićev i Porfirijev izaslanik na sedmom kontinetu i ostalim ostrvima Vanuatuu, Solomonima, Fidziju…Radoslav Stefanović  glasi:

U Australiji biračka mesta mogu biti otvorena u Ambasadi R. Srbije u Kanberi i u Generalnom konzulatu R. Srbije u Sidneju, a osnovni preduslov za to je da u propisanom postupku bude prijavljeno najmanje 100 zainteresovanih birača koji žele da ostvare svoje biračko pravo na tom biračkom mestu.

Postoji mogućnost da biračko mesto bude otvoreno i na nekom dodatnom mestu u Australiji, ali je i za takvu odluku neophodno da postoji minimum 100 zainteresovanih birača.

U borbi da ostane na vlasti, čime bi nekadašnji mali Sloba, a današnji olinjali pjevač starogradskih balada, oborio rekord svih političara od kada jer Evropa dočekala „slobodu“, 1991. poslao je saopštenje u kojem se sjetio dijaspore koja je stvarno stavljena van državnog protokola, dok je rečeni pjevač, bio tobože predsjednik vlade.

Ivica Dačić besramno laže, kao i njegov gazda, pa uoči izbora postaje zainteresovan za život i rad srpskih državljana van Srbije. Izvod sa sajta Generalnog konzulata glasi:

Odluke o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore

Obaveštavamo da je prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić doneo odluku broj 17/30-2023/01 o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu, a koji imaju za cilj: upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta i unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu, i  odluku broj 18/30-2023/01 o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu a koji imaju za cilj upotrebu, učenje, čuvanje, negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog i verskog identiteta.

V. Vukoje