среда, фебруар 28, 2024

Aleksić: Vučiću, stvorio si klan Belivuka

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. avgusta 2021. (Beta) – Potpredsednik Narodne stranke (NS) Miroslav Aleksić poručio je danas predsedniku države Aleksandru Vučiću da će moći da kaže da nije povezan sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka tek kad uhapsi one iz vrha države koji su sa tim klanom komunicirali, i njihove nalogodavce.

“Ovako, ti si stvorio taj klan da služi vama u vrhu države”, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare, navodeći da u Srbiji “cveta” kriminal. On je rekao da je Vučić čovek koji se za sve pita u državi, napominju da njom upravlja “kriminalna hobotnica”. “Država je potpuno neorganizovana za razliku od kriminala koji je odlično organizovan. I za jedno i drugo se pitaju isti ljudi”, rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima Danijela Tešić, ćerka omiljenog Vučićevog trgovca oružja Slobodana Tešića, prebačena je iz Ministarstva spoljnih poslova u Ministarstvo unutrašnjih poslova za savetnika u srpskom Interpolu. “Kćerka čoveka koji je bio na Interpolovoj poternici, koji je na crnoj listi SAD, prebačena je u srpski Interpol da se bavi međunarodnom operativom, rekao je Aleksić.

Kako je dodao, šef srpskog Interpola, pa time i njen, je Milan Dimitrijević “odličan prijatelj” pripadnika MUP Milana Kendije koji je uhapšen i optužen u slučaju “Jovanjica” da je obezbedjivao plantažu marihuane. “Kendija je vlasniku plantaže Predragu Koluviji, posle jednog od sastanka sa Dimitrijevićem, uputio poruku: ‘s Mikijem je sve dogovoreno, biće sve OK’. Zbog tih navoda je odeljenje za unutrašnju kontrolu MUP-a više puta saslušavalo Dimtrijevića. Nije uhapšen, za sada”, rekao je Aleksić.