недеља, мај 26, 2024

Aleksandar Jovanović Ćuta: Vučiću, hitno sklanjaj Vulina

Slične objave

Podeli

Aleksandar Jovanović Ćuta, lider “Ekološkog ustanka” reagovao je na niz nacionalističkih ispada Aleksandra Vulina, nazivajući ga “bivšim miljenikom Mire Marković” i osobom koja nas “bolesnim” nastupima gura u “krvave devedesete”. On se obratio i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, ocenjujući da je opasno imati “huškača” za ministra.

„Poruka upućena Vučiću odnosi se takođe i na predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, predsednika Federacije BIH Bakira Izetbegovića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Aljbina Kurtija i sve balkanske političke Kurte i Murte čija se vladavina zasniva potpirivanju mržnje i svakodnevnom ubrizgavanju ogromnih doza otrova putem medija koje kontrolišu. Zalagati se za pomirenje na Balkanu a imati huškača Vulina za ministra je licemerno, glupo i pre svega opasno Vučiću, i ti to vrlo dobro znaš. Zato te pozivam da hitno sklanjaš svog ušatog mrzitelja iz naših života“, naveo je Ćuta u izjavi za Nova.rs.

Podsetimo, Radna grupa Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 osudila je danas javne istupe ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u kojima kontinuirano naziva Albance „Šiptarima“, što je ocenjeno kao govor mržnje „koji vređa dostojanstvo albanske nacionalne manjine i albanskog naroda u celini“. (nova s)