петак, јун 21, 2024

Albahari: Tanja Miščević obmanjuje građane, EU nije odgovorna za nenapredovanje Srbije u integracijama

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. maj 2024. – Neverovatno da ministarka Tanja Miščević, koja vrlo dobro poznaje sistem i funkcionisanje Evropske unije, kao i proces proširenja, kao glavni problem zašto Srbija još uvek nije postala članica, vidi uslove Evropske unije. Odlično znamo da je glavni problem i razlog što proces pridruženja beskrajno traje, a o čemu je i Tanja Miščević govorila dok se nije postala ministarka, taj da Srbija godinama unazad ne sprovodi u dovoljnoj meri reforme koje su neophodne za pridruženje EU.” rekao je Natan Albahari, član Predsedništva PSG.

Pokret slobodnih građana (Foto: istinomer.rs)

“Pita ministarka Miščević, sada već u drugom mandatu, za pojašnjenje šta to Srbija nije uradila? A odgovori su u svim oblastima, pa ne znam samo iz koje da počnemo – od pada Srbije u nivou medijskih sloboda za sedam mesta u poslednjih godinu dana, do nefunkcionalnog REM-a, nedostatka vladavine prava, slobodnog tržišta, i svih drugih primedbi koje se iz godine u godinu ponavljaju u izveštaju Evropske komisije o nenapretku Srbije.”

“Tanja Miščević ispravno konstatuje da je proces proširenja i politički, ali onda propušta da ukaže na sve pogrešne političke signale koje ova vlada šalje Evropskoj uniji: izbora sankcionisanih i proruskih ministara u novu vladu poput Vulina i Popovića, koketiranja sa BRIKS-om i drugim autokratskim režimima, napada na evroparlamentarce ili odbijanja da se sprovede istraga o dešavanjima u Banjskoj, odnosno puštanje Milana Radoičića na slobodu. Sve ovo predstavlja stalno udaljavanje od vrednosti i pitanja koja su ključni politički temelji EU i njenih država članica, i neophodni za pridruživanje Srbije.” rekao je Albahari.

M. Markov