субота, октобар 12, 2024

Anna Oreg: Krijete se iza struke i bivše vlasti

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. oktobar 2024. – „Nemamo državu i institucije koje mogu da iznesu projekat poput Rio Tinta. U svakoj demokratskoj zemlji o ovakvim temama rapsravlja struka, pa ekonomisti pa institucije pa tek onda političari. Krijete se iza struke, institucija i bivše vlasti a vašu političku odluku ste već doneli – zašto je onda ne saopštite građanima? Nikada nećemo postići nivo demokratije u kom je jedan čovek glavna institucija u zemlji i dok ministri dolaze iz vremena kada je Vojislav Šešelj bio popularan“, izjavila je Anna Oreg, poslanica Pokreta slobodnih građana na sednici Skupštine Srbije o litijumu.

„Šta vi mislite o struci i obrazovanju pokazujete ličnim primerom, lažnim diplomama, plagiranim doktoratima, to je vaša politika ali nemate pravo da se pozivate na struku onda kada raspravljamo o važnoj temi kao što je litijum nego nam dajte odgovore na pitanja koliko rudarskih inspektora imamo, da li je taj broj dovoljan, i da li iko može da veruje da će ti ljudi moći da rade bez ikakvih pritisaka“, rekla je Oreg.

Ona je dodala da prosvetni radnici štrajkuju sa punim pravom i da to najbolje oslikava odnos vlsati prema struci: „Vama je uspelo nešto što nikome nije, sa vašim PP ugovorima, nedostojnim platama, smerovi na Univerzitetu u Novom Sadu ostali su prazni, to se po prvi put desilo. Zahvaljujući vama obrazovanjem u Srbiji se bavi samo onaj ko mora“.

„NIS u Vojvodini ima tri bušotine na kojima vadi naftu metodama koje su svuda u svetu zabranjene, gde je inspekcija da se pozabavi tim? Još 2019. pokrajinska inspekcija je utvrdila višestruko zagađenje vazduha u Beočinu zbog rada cementare i šta je inspekcija uradila? Ništa! Zato što su naše institucije postale potpuno beznačajne i građani u njih ne veruju! Zato nemate nikakvo pravo da se pozivate na struku i institucije, a još manje da koristite vašu univerzalnu taktiku – svaljivanje krivice na bivšu vlast, jer na vlasti ste 12 godina i sve što nije valjalo do sada ste morali da popravite“, zaključila je Oreg.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.