субота, октобар 12, 2024

Advokat Aleksandar Olenik: Vlast Srbiju gura u diktaturu

Slične objave

Podeli

Liga socijaldemokrata Vojvodine VOJVOĐANI smatra da su najavljene izmene Krivičnog zakonika i Zakona o krivičnom postupku skandalozne i da demokratsko snage u Srbiji moraju da spreče njihovo izglasavanje u Narodnoj Skupštini.

Očita je intencija naprednjačke vlasti da Srbiju gurne što dublje u blato autoritarnog i nedemokratskog društva.

Pre svega, nedopustivo je da je predloženo da se ukine neutralnost sudija i to tako da će sudije postati pomoćnici tužioca sa samo jednim ciljem, a to je osuđujuća presuda. U takvom sistemu nije moguća efikasna odbrana bez obzira na stvarne činjenice.
Skandalozno je i da se Policiji, ovim predloženim izmenama, dodatno olakšava iznuda priznanja mučenjem i zlostavljanjem.

Vlast poseže i za Putinovskim merama u cilju gušenja slobode misli. Predloženom izmenama omogućiće se zatvaranje osoba koje, na primer, samo podele poziv na protest na svom nalogu na društvenim mrežama.

Naše društvo ne sme da dopusti ove skandalnozne pokušaje naprednjaka da onemoguće funkcionisanje demokratije i demokratskih institucija.

Glas društva protiv klizanja u diktaturu mora biti snažan, napisao je advokat Aleksandar Olenik, član predsedništva LSV Vojvođani na svom facebook profilu.

D. B. 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.