понедељак, септембар 23, 2024

Đilas: Rebalans budžeta još jedna laž režima

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. septembra 2024. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je da je rebalans budžeta, o kome poslanici Skupštine Srbije raspravljaju od danas, “još jedna laž režima”.

“Neko vas ubeđuje da ako ste imali minus na početku godine, a danas je veći, da je stanje bolje nego pre”, rekao je Đilas agenciji Beta u Skupštini Srbije. On je kazao da vlast građanima govori kako država ima puno para i stoji sjajno sa finansijama a da s druge strane, “ne može profesorima i nastavnicima da obezbedi platu od bar 1.000 evra”.

Predsednik SSP je rekao da je uvek dobro ulagati novac u infrastrukturne objekte, i da to ne bi nikad kritikovao, ali da su to projekti koji traju jako dugo, po “strašno velikim cenama, triput većim nego u regionu” i da ne predstavljaju nešto “što će doneti korist”.

Dodao je i da “nikome nije jasno” kako je projekat Ekspo 2027 profitabilan i kako će doneti novac.

Govoreći o ulaganju u zdravstvo, Đilas je ocenio da je dobro ulagati u objekte ali da pre svega treba ulagati u ljude, odnosno da ništa ne vrede ni uređaji ni zgrade, ako ne postoje ljudi koji će građanima pružiti zdravstvenu zaštitu.

“Lekari odlaze iz Srbije jer država ne može da im obezbedi ni početnu platu od bar 1.500 evra”, kazao je Đilas.

Predsednik SSP je ocenio i da se energetski sektor “raspada” i da “postoji opasnost” da se Srbija tokom predstojeće zime suoči sa restrikcijama struje ako je ne bude dovoljno na stranim tržištima.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.