петак, октобар 18, 2024

Duraković: Međunarodna zajednica kapitulirala

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 12. septembra 2023. (Beta) – Potpredsednik Republike Srpske iz bošnjačkog naroda Ćamil Duraković izjavio je da je otkazivanjem današnje posete visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita Republici Srpskoj “međunarodna zajednica kapitulitrala” pod pritiscima i pretnjama iz tog entiteta.

“U teškoj geopolitičkoj svakodnevnici međunarodna zajednica, ili ono što je od nje preostalo, podlegla je pritiscima i pretnjama i kapitulirala pred politikama koje prete miru, stabilnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine”, napisao je Duraković u saopštenju.

Ocenio je da je otkazivanje Šmitove posete Banjaluci “politički potez bez presedana, istorijska prekretnica i događaj sa nesagledivim poslednicama po sveukupno političku situaciju u BiH”. “Ako međunarodna zajednica nije u stanju da zaštiti visokog predstavnika na tlu entiteta Republika Srpska, šta da očekuju građani entiteta Republika Srpska, ukoliko politike koje prete miru i sigurnosti nastave nesmetano da se sprovode”, naglasio je Duraković.