петак, октобар 4, 2024

GLAS, Grupa Oktobar i GDF ukazuju na falsifikat

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. juna 2023. – Organizacija Glas (Voice), Grupa oktobar i Građanski demokratski forum ukazuju na falsifikat koji se pojavio na društvenim mrežama (tviter…), montirana fotografija na kojoj njihovi funkcioneri i aktivisti – umesto zastave Evropske unije (EU) – drže zastavu Grupe Wagner. 

Iako patetičan, pokušaj fotomontaže Vagnerove zastave na fotografiji na kojoj članovi GLAS-a drže zastavu Evropske unije, zapravo je pokazatelj rastuće nervoze u političkim krugovima vlasti ali i desno orijentisanim strankama opozicije. Zajednički istupi GLAS-a, GDFa i Grupe Oktobar i jasnoća političkog stava jedine proevropske opcije koja na temeljima naše budućnosti ne pravi kompromise mnogima ne prijaju, jer ogoljavaju njihov populizam, politikanstvo i licemerje. Nevešt pokušaj da nam se podmetne kako “navijamo” za Wagner a protiv idola srpskih “patriota” Putina propao je u startu iz jednostavnih razloga, navodi se u saopštenju za javnost ovih organizacija.

Falsifikat (Foto: ustupljeno – portalforum.rs)

Naši ljudi svakodnevno dobijaju pretnje i u stalnom su neželjenom sukobu sa pripadnicima Wagnera kojih nije malo u Srbiji. Naši stavovi su nedvosmisleni – u obračunu plaćenika (Prigožin), psa rata, naciste i kriminalca protiv diktatora, autokrate i surovog imperijaliste navijamo za potpunu dezintegraciju obe strane.

Rusija je naci-staljinistička kriminalna orijentalna despotija čiji smo prvi čin raspada imali prilike da pratimo juče. Taj čin istovremeno je ogolio istinu o ,,drugoj najjačoj vojsci na svetu’’ i najavio skori kraj agresije na Ukrajinu koja će u narednim mesecima povratiti svoju teritoriju i oterati zavojevača. Krajnje je vreme da se političari u Srbiji pozabave interesima građana – da skinemo ruski jaram, okrenemo se snažno ka EU i evroatlantskim integracijama i pošaljemo Vučićev režim u političku prošlost, navode u zajedničkom saopštenju Nemanja Milošević, predsednik GLAS-a, Zoran Vuletić, predsednik GDFČedomir Stojković, predsednik Grupe Oktobar.

D. B.