петак, октобар 4, 2024

Vuletić: Ratovi su završeni 1999. godine u kumanovskom šatoru

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. februara 2023. – Obeležavanje kosovske nezavisnosti u organizaciji oficira za vezu Kosova Jetiša Jašarija u Beogradu je proteklo bez tenzija i to je veoma važna i pozitivna stvar. Ovoga puta su izostali protesti desničara na poziv vlasti, izjavio je Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma.

“Možemo reći da je ovaj pozitivan primer potpuno razotkrio licemernu vlast koja od mnogo manjeg, dobronamernog i vrlo pozitivnog događaja kao što je ,,Mirdita dobar dan’’, koji je u funkciji međunacionalnog pomirenja, napravi kroz svoje propagandne mašinerije sa nacionalnih frekvencija nepodnošljivu atmosferu. Tako građani Srbije ne mogu da shvate da je sa ratovima završeno 1999. godine, a da je poslednji čin tog rata bio u kumanovskom šatoru”.

Dodao bih, kaže Vuletić, da se ovaj događaj ne može tumačiti kao tiho i skriveno priznanje. Oni koji su spremni da na takav način tumače obeležavanje nezavisnosti Kosova u Beogradu su bezidejni trovači budućnosti regiona.

“Bedno je tražiti političku šansu na održavanju zamrznutog konflikta. Pregovori sa Kosovom traju duže od dvadeset godina, radi se o pregovorima o normalizaciji odnosa i svi političari u Srbiji to jako dobro znaju. Međutim, nemoćni i proračunati ne žele da saopšte građanima istinu koja je neupitna – Srbija je izgubila Kosovo. Izgubili su ga Slobodan Milošević i Vojislav Šešelj zlom politikom prema Albancima i ratom”.

Sva drugačija tumačenja nakon 1999. koja traju do danas, posebno nakon atentata na premijera Zorana Đinđića, služe političarima Srbije isključivo za lično bogaćenje uz zloupotrebu emocija građana i držanje Srbije na bezbednoj daljini od članstva u Evropskoj uniji, zakljućuje Vuletić.

D. B.