недеља, октобар 6, 2024

Prekazi: Beograd mi je sve

Slične objave

Podeli

Nakon afirmcije u Partizanu, igranja za Hajduk, Baltimor (mali fudbal) i blistave karijere u istanbulskom Galatasaraju, Dževad Prekazi, popularni Preki vratio se u Beograd. “Meni je Beograd sve”, bilo je prvo što je rekao kolegi Darku Plavšiću iz Sport kluba.

“Ja sam u Partizan došao davno, 1974. godine kao dete i Beograd mi je glavni grad, država, sve. Beograd ima svoju dušu i gostoprimstvo za svakoga”. Ipak, posle tri tirule u dresu rcrno-belih neko je iz uprave odlučio da je – višak. Zvali su da Hajduk, Dinamo Zvezda… “Najuporniji je bio Dinamo, trener je bio Vlatko Marković, a Dragan Džajić mi je telefonom rekao da su Zvezdina vrata za mene širom otvorena. Otišao sam u Hajduk…” Posle kraće epozode u američkom Baltimoru (mali fudbal) Zoran Simović ga je pozvao u Galatasaraj. 

Iako je u tom klubu postogao mnogo, dobivši ulicu u Istanbulu i tursko državljanstvo na svoje ime (što je retkost!) , Preki je, baš u turbulentno vreme na bivšim jugoslovenskim prostorima odlučio da se vrati u – svoj Beograd. Da vam ne otkrivam previše šta je ovaj filozof u kopačkama rekao u dvadesettrominutnom intervjuu pogledajte i poslušajte video prilog.

D. B.