четвртак, септембар 19, 2024

Vlada Srbije donirala Mostaru transportne medijume za PCR testiranje

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. januara 2022. (Beta) – Vlada Srbije danas je saopštila da je gradu Mostaru uputila donaciju univerzalnih transportnih medijuma sa dva brisa za PCR testiranje na korona virus.

Transportni medijumi koji su danas krenuli put Bosne i Hercegovine predstavljaju neophodnu komponentu u svim protokolima za testiranje na kovid i sastoje se iz epruvete i dva brisa za uzorkovanje, navodi se. Na taj način će usluge koje pruža zdravstveni centar u Mostaru biti unapređene, a građanima će, kako se navodi, testiranje biti dostupno na više lokacija, uključujući kućne adrese u slučaju starijih i ugroženih.

Grad Mostar u proseku troši 4.500 transportnih medijuma mesečno, što znači da će donirana količina biti dovoljna Mostarcima u narednih godinu dana, navodi Vlada Srbije i dodaje da je saradnja sa Mostarom intenzivirana posle posete premijerke Srbije Ane Brnabić tom gradu, 4. oktobra prošle godine, kada je poslatu donaciju dogovorila sa potpredsednikom gradske skupštine Veliborom Milivojevićem i gradonačelnikom Marijom Kordićem.