петак, октобар 18, 2024

NS iz medija saznala da Ponoš treba da bude predsednički kandidat

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. januara 2022. – Opozicija je daleko od sloge. Narodna stranka (NS) u saopštenju obaveštava javost da je za odluku Glavnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) da predsednički kandidat te SSP-a na izborima bude član NS Zdravko Ponoš – saznala iz medija.

Narodna stranka navodi da je prema koalicionom sporazumu koji je 26. novembra 2021. godine potpisan sa SSP, Demokratskom strankom i drugim političkim organizacijama, zajednički predsednički kandidat trebalo da bude izabran konsenzusom.

“S obzirom da u dosadašnjim razgovorima sa našim koalicionim partnerima nije postignut dogovor oko zajedničkog kandidata za predsednika Republike, daglasili smo se da naručimo dva stručna i nezavisna istraživanja javnog mnenja koja bi nam pomogla da zajednički napravimo najbolji izbor. Ta istraživanja su u toku, a njihovi rezultati bi trebalo da nam budu predstavljeni u utorak, 25. januara”, navodi NS.

Narodna stranka navodi da će nastaviti da poštuje potpisani koalicioni sporazum kao i sve druge dogovore koje je postigla sa svojim partnerima, i da neće preduzimati bilo kakve jednostrane korake.

D. B.