петак, октобар 18, 2024

Nova Varoš: Vučić obećao puteve, fabrike…

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. decembra 2021. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je u Novoj Varoši da će do kraja sledeće godine, najkasnije početkom 2023. u grad dovesti “nekog dobrog investitora”.Predsednikov govor prekidan je nekoliko puta povicima iz publike.

“Imajte poštovanja da saslušate”, rekao je Vučić na dobacivanja o problemu ski staze koja ne radi, a predsedniku Opštine Nova Varoš rekao je da češće razgovara sa građanima. Vučić je najavio da će se raditi put od Zlatara preko Kokinog Broda i da je danas potpisan ugovor za put od Požege preko Duge Poljane i do crnogorske granice.

“Za vas je najvažnije, vidim transparent, zato sam i došao, da 28 odsto vode Nove Varoši nije za piće. Samo za vodu ulažemo pet miliona evra i krećemo odmah. U kanalizaciju ulažemo ne manje od 10 miliona evra”, rekao je Vučić i dodao da će biti urađena gimnazija, da će biti rešeni problemi snabdevanja strujom i da je dogovoren projekat hidroelektrane Bistrica dva.

“Vi znate kad kažem da nešto kreće, vi znate da će da bude urađeno i sad znate da će da bude urađena voda, struja, gimnazija”… Na dobacivanja iz publike, prvo je rekao da je srećan što živi u zemlji u kojoj ljudi smeju da dobacuju predsedniku, a kako su se dobacivanja ponavljala, obećao je da će se potruditi da dovede nekog investitora.

Vučić nije rekao o kom investitoru može biti reči, ali je obećao da će biti bar 500 zaposlenih. Gradjani Nove Varoši nastavili su da dobacuju pitanja uglavnom o putevima kao i pritužbe da ih lokalna vlast ne čuje i ne posećuje. Nakon formalnog govora, predsedniku su počeli da prilaze građani i da iznose svoje pojedinačne probleme tražeći od njega pomoć.