петак, октобар 18, 2024

Veljanovski: GDF – principijelna organizacija sa stavovima o svim važnim političkim pitanjima

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. oktobra 2021. – Profesor Rade Veljanovski bio je gost novinarke Jelene Obućine u sinoćnoj emisiji “Pregled dana” na NewMaxAdria. Potpredsednik GDF Rade Veljanovski je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji, odnosu vlasti prema medijima, učestvovanju u radu Skupštine grada Beograda gde su obornici GDF-a jedina opozicija vlasti SNS-a kao i izlasku na predstojeće izbore.

Na pitanje novinarke, da li se slažete sa rezultatima istraživanja “Demostata” koja kažu da opozicija ima šanse da postigne dobar rezultat na beogradskim izborima?

“Mislim da ima šanse, to se sigurno neće dogoditi nekakvom jednom listom koja se pominje, naravno nije dobro ni da bude previše izbornih lista ali trebalo bi da postoji tri, četiri liste tako da oni koji dolaze na te liste budu približno ujednačeni po svojim političkim ideološkim stavovima i da onda animiraju one birače koji su naklonjeni njima. Naravno da onda birači to vide, da stvarno izađu na birališta i da gasaju za one čiju politiku podržavaju. Onda treba da ukoliko te liste nakon izbora u zbiru dobiju preko 56 odborničkih mandata se vode razgovori o stupanju u postizbornu koaliciju”.

Hoće li GDF na izbore i sa kim?

“Građanski demokratski forum smatra da političke organizacije postoje zato da bi izašle na izbore, mi smo vrlo blizu odluke da ćemo ići na predstojeće izbore, ostavljamo mogućnost da budemo možda sa nekim na jednoj listi ali ko nam je blizak programski, ideološi i politički a ako ne probaćemo i sami. Mi nemamo iluzije da ćemo lako da uđemo u Skupštinu grada ili bilo koju drugu Skupštinu. Smatram da svakako treba da probamo to pa i ako ne uspemo to nije nikakav debakl, mi smo nova organizacija, mala organizacija ali vrlo principijelna koja ima stavove o svim važnim političkim pitanjima i spremni smo da gradimo tu alternativu i dugi niz godina ako treba”.

(Prilog “Pregleda dana” možete pogledati u nastavku)