петак, октобар 18, 2024

PSG: Vučićev odlazak na Cetinje doprineo bi porastu tenzija

Slične objave

Podeli

>BEOGRAD, 31. avgusta 2021. – Olazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju 5. septembra samo bi doprineo porastu tenzija, saopštio je Pokret slobodnih gradjana (PSG).

U ovoj političkoj organizaciji veruju da ni Srbija, niti bilo koji njen predstavnik ne treba da učestvuju “u besmislenom i opasnom inaćenju” i da je u vezi sa smirivanjem tenzija, pre svega, odgovorna Srbija, navodi se u saopštenju.

PSG  poziva Aleksandra Vučića i sve državne zvaničnike da uzdržavanjem od odlaska na Cetinje omoguće da čin ustoličenja ostane u granicama verske svečanosti, ali i da se budućim odnosima Srbije i Crne Gore ne nameće “nepotrebna hipoteka” koja bi ugrozila dobre odnose dveju najbližih država”.

Atmosfera koja je kreirana uoči ustoličenja je veoma opasna i plod je neodgovornih političkih elita na obe strane koje su, direktno ili indirektno, pokušale da taj čin politizuju u cilju sprovodjenja ličnih kampanja, a na štetu i srpskog i crnogorskog naroda, ali i svih građana koji žive u ovom delu Balkana”, stoji u saopštenju PSG.

M. M.