среда, октобар 2, 2024

Tatjana Manojlović: RTS nije objektivna

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 3. jula 2021. (Beta) – Kandidatkinja za potpredsednicu Demokratske stranke, Tatjana Manojlović izjavila je da se vlast sama od sebe nikad neće odreći kontrole medija, navodeći da pogotovo to neće uraditi sadašnji režim u Srbiji, koji pomoću njih vlada.

“Srbija je zemlja bez institucija, kojom vladar upravlja preko konferencija za novinare i višečasovnih televizijskih intervjua, u kojima objavljuje šta će raditi vlada, ministri, sudovi, sportski klubovi. Da bi se to promenilo, potrebni su nam slobodni i pošteni izbori, a slobodnih i poštenih izbora nema bez slobode medija, govora i mišeljenja”, rekla je za list Danas Manojlović, koja je novinarka u Dokumentarnom programu Radio televizije Srbije.

Manojlović je navela da su njeni politički stavovi poznati u kući u kojoj radi i da nema problema da ih saopšti i javno. “Nažalost, dnevni informativni sadržaji nisu u skladu sa zakonskom obavezom koju javni medijski servis ima, a to je da štite Ustavom zagarantovano pravo građana na objektivno, profesinalno i blagovremeno informisanje”.