петак, април 12, 2024

Knežević: Odluke o predsedniku opštine Budva donosi britanska ambasadorka

Slične objave

Podeli

PODGORICA, 18. aprila 2023. (Beta) – Predsednik Odbora Skupštine Crne Gore za bezbednost Milan Knežević izjavio je danas da se odluke o uhapšenom predsedniku opštine Budva Milu Božoviću donose u britanskoj ambasadi i poručio britanskoj ambasadorki Karen Medoks da prevodi Šekspira na srpski jezik i da obilazi plaže.

I Knežević i uhapšeni Božović su funkcioneri Demokratskog fronta. On je kazao da ambasadorki treba da se pošalje poruka da je Crna Gora nezavisna država i da bi bilo primereno da ako ne zna šta da radi, onda neka prevodi Šekspira na srpski jezik, neka obilazi plaže, zanima se bazarima, sajmovima i da ih pusti da stvaraju država na osnovu izborne volje građana.

“Zamislite našeg ambasadora u Londonu da preko reda pokuša da kupi kilo hleba i konzervu tunjevine. Njega bi pretukli u toj prodavnici i bacili nakon toga u Temzu. Kod nas je normalno da ambasadorka britanska saopšti uznemirjući stav, a to je je da mi treba da podržimo akciju tužilaštva iako nismo videli dokaze koji idu u pravcu naredbe o proširenju istrage. Nisam za to da ambasadorku Medoks bacamo u Moraču niti da je fizički maltretiramo, ali da joj pošaljemo poruku, makar mi iz DF-a, da smo nekakva nezavisna država”, kazao je on na sednici Odbora.

Dodao je “da bi bilo bi problematično ako se Medoks nastavi oglašavati vezano za ovaj slučaj, jer će u pomoć advokata žalbe i podneske direktno njoj slati njoj pa neka onda ona odlučuje ko treba biti na slobodi, a ko u zatvoru”.

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana uhapšenom predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću, inače visokom funkcioneru Demokratskog fronta (DF). Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore tereti Božovića za stvaranje kriminalne organizacije i proizvodnju i prodaju droge, potvrdio je portparol tužilaštva Vukas Radonjić.

Visoki funkcioneri DF saopštili su da stoje iza Božovića i da je reč o političkom progonu, te da je on uhapšen po nalogu onih centara moći koji ne žele da vide DF u Vladi.